SEO i 2023 – en mini guide

Selv her i 2023 er der én digital markedsføringsstrategi, som stadig er rigtig effektiv og bør være en del af din online marketing strategi – nemlig søgemaskineoptimering (SEO).

Selvom Google Ads nu om dage fylder rigtig meget i søgeresultaterne, så klikker største delen af de søgende stadig på et af de organiske resultater. Dette betyder at selvom du kan komme langt med betalt annoncering, så vil du gå glip af en rigtig stor del potentielle kunder hvis du ikke også fokusere på din søgemaskineoptimering.

Dette er en kort guide til dig, så du kan skille dig ud med SEO i 2023. Det er tendenser og strategier, som fungerer godt i disse dage, og som vil give dig resultater, og i sidste ende nå det ultimative mål om at få din hjemmeside eller webshop til at rangere godt i søgemaskinerne.

Lad os begynde og se hvordan du kan bruge SEO til at få bedre placeringer på søgemaskinerne.

Start med en søgeordsanalyse

Der er ingen tvivl om, at konkurrencen nu om dage er meget hård. Så for at skille sig ud er det ikke nok at overholde SEO-standarderne. Du skal sørge for, at du også gør det bedre end konkurrenterne. Derfor er det også vigtigt at du ved hvilke søgeord du bør fokusere på. Dette gælder både for webshop SEO og for hjemmesider. Dog vil der være visse områder hvor en webshop adskiller sig fra en hjemmeside når vi snakker SEO.

Disse er vigtige at have med overalt på hjemmesiden og i dit indhold hvis du vil gøre dig nogen forhåbning om at rankere din hjemmeside. Men du bør også tage det et skridt videre og sikre dig at du ikke bare sætter søgeord tilfældigt ind. Disse søgeord skal også være relevante og af god kvalitet for at virke mere effektivt.

Hvis du vil dykke dybere ned i din søgeordsanalyse, er her et par tips, du kan anvende:

Forstå de forskellige søgeordstyper, f.eks:
Overskrift søgeord, som normalt kun består af et til to ord.
Tekst søgeord, der typisk løber for omkring to til tre ords sætninger med en god søgevolumen.
Long tail keywords, som består af omkring fire eller flere ord.

Lær de forskellige måder, som søgemaskinerne bruger og fortolker søgeord på, som eksempelvis:
Navigationsord, hvor internetbrugere søger efter en bestemt hjemmeside.
Informative søgeord, hvilket betyder, at brugerne søger efter svar på et specifikt spørgsmål.
Undersøgelse, hvor brugerne søger oplysninger, som i sidste ende kan føre til en endelig transaktion.
Brug evt. et værktøj som Google keyword planner eller ubbersuggest til søgemaskineoptimering.

Vil du gerne sikre dig at din søgeordsanalyse bliver så god som muligt, så er det ofte også noget du kan hyre en SEO partner eller SEO firma ind til at hjælpe med. Og det er som regel ikke helt så dyrt som mange tror. Ofte vil du kunne købe dig til en professionel søgeordsanalyse for mellem 1.000 og 3.000 kroner. De penge er ofte givet rigtigt godt ud hvis du ikke selv har helt styr på det med at lave en god søgeordsanalyse – noget af det vigtigste når vi snakker SEO. Og samtidig et af de områder hvor flest går forkert.

Core Web Vitals er nu også en Google Ranking-faktor

Core web vitals vil være en meget vigtig Google-rankingfaktor i 2023. Det betyder, at du bør gøre hvad du kan, for at sikre at din hjemmeside er klar til denne vigtige Google-opdatering. Generelt omhandler Core Web Vitals om tre målepunkter:

  • Kumulativt layoutskifte.
  • Forsinkelse af første indtastning.
  • Største indholdsrige element.

Når du tager disse tre sammen som en helhed, vil det ofte have direkte indflydelse på dine søgerangeringer.

For at hjælpe dig på vej i denne retning er her en trinvis vejledning i, hvordan du kan forbedre dine Core Web Vitals:

Åbn “Google Search Console”, og klik derefter på “Core Web Vitals”.
Undersøg grafen over, hvordan siderne på din hjemmeside ligger i forhold til hinanden.
Når du studerer disse grafer, får du en bedre forståelse af, hvordan hver af dine sider klarer sig hos Google. Det betyder også, at du så hurtigt som muligt kan foretage mere præcise ændringer i forhold til, hvad du skal gøre for at forbedre hjemmesiden. Du kan også begynde at skille dig af med indhold, der ikke rangerer godt, eller som kun spilder din tid og dine ressourcer.

Analyser den første side i Google

Når du har en liste over søgeord, så er det nu tid til at teste dem. Du kan også starte med at undersøge de søgeord, som du tror, at internetbrugere søger meget på – inden for din branche. Derefter skal du lave en test-søgning på Google for at analysere den første side eller de første par resultater der kommer frem på den ikke betalt del af listen over hjemmeside der rankere for et givent søgeord.

Her skal processen være så omhyggelig og grundig som muligt. Har du tiden, så gå gerne de 10 øverste søgeresultater igennem, og kig efter mønstre i forbindelse med deres overskrifter, søgeord og endda deres tags. Ved at gøre dette kan du få førstehåndsindsigt i, hvad du bør gøre for at få dit indhold til også at ranke konsekvent i de 10 første søgeresultater. Se på mængden af indhold og hold dit op i forhold til den mængde indhold du har på din side. Indhold er en rigtig vigtig del af SEO. Ifølge mange, måske endda den vigtigste del af søgemaskineoptimering.

En anden fordel, du kan få ved at gennemgå denne proces, er, at jo mere du studerer de øverste søgeresultater, kan du også få indsigt i hjemmesider, der konsekvent har klaret sig godt i top 10.

Google Passage Ranking kan være vigtigt

Der er nu også en anden måling, der kaldes “Google Passage Ranking” eller “Passages”. Udover bare at rangere en enkelt underside fra hjemmesiden i oversigten, tillader ‘Passages’ nu også rangering på forskellige sider på Google. Faktisk kan den endda gå så specifikt til at pege på de bestemte passager eller punkter på en bestemt side, der fik den pågældende side og dermed dit websted til at rangere højere.

Fordelen ved dette er, at hvis du er i stand til at følge med, vil ‘Passages’ give hver enkelt side på hjemmeside en større chance for at ranke godt. Dette er naturligvis givet under forudsætning af, at hjemmeside er velorganiseret og optimeret til Google-søgninger.

Når det er sagt, er her, hvad kan du så gøre for at blive mere synlig på denne del? Du kan f.eks:

Organiser dit indhold i forskellige kategorier eller sektioner, så forskellige typer af information er korrekt grupperet sammen, så der er et problemfrit system på din hjemmeside.
Sørg for at fokusere på hvert delafsnit også er uddybende, hvilket betyder at du bør have et godt langt og forklarende afsnit inden for et bestemt emne og ikke dele dem op på forskellige undersider.

Det er endnu mere vigtigt at skabe noget bedre og anderledes her i 2023

I lyset af den hårde konkurrence som virksomhederne i dag står over for, er det endnu mere presserende og vigtigt at fokusere på at skabe noget bedre og anderledes. Det betyder at gå ud over det, som dine konkurrenter tilbyder. På den måde kan du skille dig ud og muligvis rankere bedre end konkurrenterne.

Her er et par tips til hvordan du kan gå kan opnå dette.

Skab noget anderledes
At skabe noget helt anderledes og noget, som endnu ikke er blevet tilbudt af dine konkurrenter før, er virkelig en af de bedste måder at sikre, at du skiller dig ud. Fordi det skiller sig ud fra konkurrenterne, kan dette skabe buzz over hele internettet. Det vil få delinger, kommentarer og likes, blandt andet. Dette kan også være en god måde at få flere links til din hjemmeside på. Dog kan denne metode være rigtig svær, og i langt de fleste tilfælde, er der nok ikke mange som opdater din gode tekst. Derfor kan du medfordel henvise til din underside om emnet på de sociale medier som Facebook eller Linkedin.

Skab noget bedre
Hvis du ikke kan skabe noget anderledes, så kan du også lægge noget bedre op. Men du skal ikke bare sigte efter at være et par skridt foran. Denne forbedring skal være betytdelig bedre end det, der allerede findes derude. Hvis konkurrenterne f.eks. kun har fem tips, så gå efter 10. Ja, det vil gøre dit indlæg langt, men hvis du overholder indholdsprincipperne om at holde tingene interessante, vil de besøgende på dit websted blive ved med at læse og takke dig for dine tips. Fordi du tilbød mere, vil disse læsere næste gang i sidste ende stole på dig og det kan hjælpe med til at gøre din hjemmeside til en autoritet inden for området. Ikke en nem opgave at løse, men de bør være dit primære mål, hvis du gerne vil i mål med søgemaskineoptimeringen.

Vi vil se en stigning i visuelle søgninger

I 2023-2024 vil en stor del handle om det visuelle: billeder, grafik og endda videoer. Hvis din hjemmeside længe har prioriteret at have fokus på kun at have tekst som indhold, er det på tide at skifte en hel del ud og have mere visuelt indhold. Dette er stadig en af de bedste måder at gøre din hjemmeside mere interessant på, så dine besøgende bliver ved med at komme tilbage efter mere.

Ser vi på sociale medier, så er en rigtig stor del her udelukkende billeder og videoer. Vi er her i 2023 blevet langt mere fokuseret på at det skal gå hurtigt, og i stedet for at læse 2000 ord om SEO, så er der nu mange som hellere vil se en 10 minutters video om enmet.

Når du begynder at forstå visuel søgning, vil du vide, at mange internetbrugere elsker at bruge visuel søgning på tværs af disse forskellige forkskellige kategorier.


Med hensyn til det visuelle betyder det også, at videoer fortsat vil blive mere effektive. Der er flere videoer på internettet, f.eks. med Instagram stories, TikTok og YouTube. Derfor kan man roligt sige, at hvis videoer endnu ikke er en del af din digitale markedsføringsstrategi, så går du glip af så meget.

Du skal bare sørge for, at når du lægger videoer op, så er du også i stand til at optimere disse til SEO. Det vil sige, at du sætter de rigtige tags eller alt tags på videoerne, så du sikrer, at de, der surfer med en langsom internetforbindelse, stadig kan få et indblik i, hvad dine videoer handler om. Husk desuden tags og nøgleord, der kan hjælpe din hjemmeside til at ranke endnu bedre.

Konklusion

Med denne mini guide til SEO 2023 er du nu klar til at optimere din hjemmeside og forhåbentlig opnå gode resultater her i 2023. Du går aldrig helt galt ved at fokusere på SEO, især ikke i betragtning af dens effektive evne til at få flere kunder ind i din webshop eller hjemmeside. Det er ikke nok blot at fokusere lidt på søgemaskineoptimering. Du skal også lære at bruge disse teknikker på den rigtige måde, ellers vil du stadig mislykkes i denne stræben. Hvis du stadig er i tvivl om, hvor og hvordan du skal starte, kan ovenstående tips være et godt skridt i den rigtige retning. Lyder det hele en smule for kompliceret. Så over et af de dygtige SEO firmaer du finder på vores forside eller under menupunktet SEO firmaer.