Hvilke er de bedste plugins til WordPress hjemmesider?

WordPress er et populært hjemmeside system (CMS), der bruges af millioner af hjemmeside og webshop ejere. Det betyder også at der ikke er nogle andre systemer som kommer i nærheden af det antal plugins du efterhånden kan få til WordPress. I dag kommer vi til at se lidt nærmere på 6 af de mest populære og bedste plugins til WordPress hjemmesider. Hvad enten du arbejder med E-commerce marketing på din webshop eller har en tømrer hjemmeside, så er det vigtigt at du benytte de helt rigtige WordPress plugins for at få det maksimale ud af siden.

Hvorfor er plugins nødvendige til WordPress?

Der er flere grunde til at overveje at installere et par ekstra plugins til din WordPress installation.

Plugins kan udvide WordPress’ funktionalitet ud over det der leveres af kerneplatformen.
Plugins kan forbedre den måde WordPress fungerer på.
Plugins udviklingsfællesskaber tilbyder ofte support til plugin-brugere, hvilket gør det lettere for hjemmeside ejere at løse deres problemer.
Plugins kan give dig de ekstra funktioner du lige står og mangler til din hjemmeside.

Når du bygger en hjemmeside med WordPress, bør du installere et par plugins for at gøre den så funktionelt og robust som muligt. Disse plugins omfatter som minimum – performanceoptimering, analyse, søgemaskineoptimering (SEO), sikkerhed og et backup-plugin.

Læs også – Hvad er et godt webdesign?

Her er nogle af de essentielle plugins til WordPress:

W3 Total Cache

W3 Total Cache er et kraftfuldt WordPress caching plugin. Et plugin der øger hastigheden af din hjemmeside ved at cache statiske filer og reducere antallet af forespørgsler til serveren. Dette plugin er meget konfigurerbart og velegnet til både små og store hjemmesider. W3 Total Cache har også mange funktioner, der gør det til et ideelt valg til indhold, der kan cachelagres, såsom indlæg, sider, mediefiler og brugerdefinerede felter. Alt i alt er W3 Total Cache et kraftfuldt plugin, som bør overvejes, hvis du ønsker at forbedre hastigheden på din hjemmeside.

Bedste funktioner:
Integrerer med et massivt udvalg af CDN for at give hurtige svartider.
Det har en billedkomprimeringsudvidelse, der kan vise billeder i WEBP-format.
Giver dig mulighed for at administrere og overvåge din hjemmesides caching-indstillinger fra ét sted.
Giver sikkerhedsforbedringer ved at kryptere alle cachede data, før de sendes til serveren.

Ulemper:
En ulempe ved at bruge W3 Total Cache er, at hvis du har et stort website med mange sider og indlæg, kan det tage noget tid at indlæse alle cachede sider og indlæg. Hvis du foretager ændringer i nogle af de cachede sider eller indlæg, skal W3 Total Cache generere nye versioner af disse filer og opdatere cachen på alle dine sider.
En anden ulempe er, at W3 Total Cache kan gøre dit website langsommere, hvis det ikke er konfigureret korrekt. W3 er ikke altid det nemmeste caching plugin at konfigurere, så dette er en reel risiko.

Yoast SEO

Yoast SEO er uden tvivl det mest populære SEO plugin. Du bør bruge Yoast SEO for at forbedre din hjemmesides placering i søgemaskinerne. Dette plugin er et af de mest populære og pålidelige værktøjer til optimering af en hjemmesiden når det kommer til søgemaskiner. Yoast SEO giver dig mulighed for nemt at optimere din website til flere søgemaskiner, herunder Google, Bing, Yahoo. Derudover tilbyder Yoast SEO mange nyttige tips og instruktioner, der gør det nemt at optimere hjemmesiden. Så hvis du ønsker at øge din hjemmesides synlighed i søgemaskinerne, så tjek Yoast SEO ud.

Bedste funktioner:
Hjælper med placering og tæthed af søgeord.
Giver tips om, hvordan du kan forbedre din SEO.
Fås som en gratis og betalt version.

Ulemper:
Har ingen redirection-funktion.
Kan være en smule resource krævende
Gratis version giver ikke adgang til alle funktionerne

EWWWW Image Optimizer

EWWWW Image Optimizer er et simpelt og brugervenligt WordPress-plugin, som hjælper dig med at optimere dine billeder så de vises hurtigere. Plugin’et er gratis og kan installeres på få minutter, hvilket gør det til et fremragende valg til ethvert WordPress-website. Når det er installeret, vil EWWWW scanne din hjemmeside for alle .jpg-, .png- og .gif-filer og automatisk optimere dem ved hjælp af de bedste komprimeringsindstillinger. Dette gør, at dine billeder indlæses meget hurtigere, end hvis du skulle optimere hvert enkelt billede manuelt.

Bedste funktioner:
Den har også en indbygget WebP-konverteringsfunktion, der giver dig mulighed for at vise billederne i et WebP-format til slutbrugerne, hvilket øger sidens hastighed drastisk.
Valg af billedopløsning giver dig mulighed for at vælge, hvilken opløsning du skal optimere for.

Ulemper:
Plugin’et kan være ret ressourcekrævende på din server, så sørg for, at du har nok båndbredde til rådighed, hvis du beslutter dig for at bruge det.
EWWWW Image Optimizer tilbyder ikke avancerede optimeringsfunktioner som tabsfri komprimering eller farvekorrektion.

Læs også – Webdesign og Søgemaskineoptimering

WP-Optimize

Hvis du ønsker at forbedre hastigheden på din WordPress hjemmeside, så bør du overveje et plugin som WP-Optimize – et plugin, der hævder at gøre netop dette. WP-Optimize vil scanne dit WordPress-website for ubrugte ressourcer og derefter optimere dem for ydeevne, når du aktiverer det. Ifølge pluginets beskrivelse kan WP-Optimize “hurtigt forbedre sidens indlæsningstider ved at frigøre hukommelse og fremskynde databaseforespørgsler”. Det indeholder også funktioner til at hjælpe med at rydde op på hjemmesiden, fjerne forældet kode, duplikatindhold og filtrere spamkommentarer. Samlet set var det imponerende, hvor hurtigt WP Optimize arbejdede på vores egen hjemmeside seo-firma.dk. Mens der ikke blev observeret drastiske ændringer i sidens indlæsningstider, var der en mærkbar forbedring i den generelle ydeevne.

Bedste funktioner:
Det giver en nem mulighed for at rense din hjemmesides database med et enkelt klik.
Den indeholder også en billedkomprimeringsmekanisme.
Har mulighed for at minificere din hjemmesides JS, CSS og HTML.
Giver også cache-funktion.

Ulemper:
Du kan optimere databasetabeller i den gratis Starter version. Du kan dog ikke fokusere på individuelle tabeller.
En anden vigtig funktion som LazyLoading er utilgængelig i den gratis Starter version.

Wordfence

Wordfence er et populært plugin, der giver sikkerhed og beskyttelse til din WordPress-blog eller din WordPress-hjemmeside. Dette plugin er tilgængeligt som en gratis og premium version, og det tilbyder en række forskellige funktioner, der hjælper dig med at beskytte dit website. Wordfence er et af de mest populære plugins, med millioner af brugere verden over. Det er blevet udviklet af et team af eksperter i websikkerhed, og det tilbyder omfattende beskyttelse af din hjemmeside. Et must til dig som ikke ønsker at se din WordPress side hacket eller fyldt med malware.

Bedste funktioner:
Sikkerhed: Wordfence beskytter hjemmesiden mod malware, spyware og andre trusler.
Overvågning: Wordfence overvåger al aktivitet på din hjemmeside for at sikre, at det er sikkert og virusfrit.
Add-ons: Du kan købe yderligere add-ons for at forbedre den sikkerhed og beskyttelse, som Wordfence tilbyder.

Ulemper:
Det kan være dyrt at bruge Wordfence Premium.
Det er ikke altid effektivt til at beskytte din hjemmeside mod trusler.

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

Er du nogensinde bekymret for, at dit website går ned og du ikke længere har adgang til alle dine data? Med UpdraftPlus backup plugin til WordPress kan det ikke længere ske. Dette plugin giver dig mulighed for at oprette sikkerhedskopier af din hjemmeside automatisk, så du altid kan gendanne det, hvis noget går galt. Det er nemt at bruge og integrerer sig perfekt med din WordPress-installation.

Du kan også vælge, hvor ofte sikkerhedskopierne skal laves – så du behøver ikke at bekymre dig om at miste noget vigtigt. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren webudvikler, er UpdraftPlus backup-plugin en fantastisk måde at holde din hjemmeside sikkert og trygt på.

Bedste funktioner:
Backup tidsplan – Du kan oprette en backup-plan for automatisk at sikkerhedskopiere din hjemmeside hver dag, uge eller måned.
Flere steder til backup: Du kan uploade dine sikkerhedskopier til forskellige steder, herunder Google Drive, Dropbox, Google Cloud osv.
Gendan filer: Du kan gendanne alle sikkerhedskopierede filer ved hjælp af funktionen Gendannelse.
Integreret FTP-server: UpdraftPlus kan også bruges som en FTP-server, så du nemt kan uploade sikkerhedskopier til din server.

Ulemper:
Hyppige sikkerhedskopieringer er kun tilgængelige på premium-versionen.
Backup-størrelser kan optage en masse diskplads, især hvis du uploader backups på din FTP server.

Really simpel SSL
Er du træt af hele tiden at skulle huske at sikre din hjemmeside med SSL? Det er der faktisk lavet et plugin til. Really Simple SSL er et WordPress-plugin, der gør det nemt og enkelt at sikre din hjemmeside med SSL. Med dette plugin skal du blot installere og aktivere det, og din hjemmeside vil automatisk blive krypteret ved hjælp af de nyeste og mest sikre krypteringsstandarder. Derudover holder Really Simple SSL styr på din aktuelle krypteringsstatus for at sikre, at hjemmesiden er sikkert og beskyttet. Så hvis du leder efter en nem måde at sikre dit websitemed SSL på, så tjek helt klart Simple SSL-plugin ud. Her på seo-firma.dk bruger vi også Really Simply SSL til at styre alt vores HTTPS trafik.

Bedste funktioner:
Selv hvis din hjemmeside ikke har et SSL-certifikat, giver det dig mulighed for at oprette et nyt certifikat med kun få klik.
Det består af avancerede sikkerhedsoverskrifter for at øge din sikkerhed endnu mere.
Det har også mulighed for en .htaccess-omdirigering.

Ulemper:
Nogle personer synes at have en lille indvirkning på ydeevnen. Dette er dog ikke vores opfattelse.

Ingen plugins er ens, hvert med sine væsentlige funktioner samt fordele og ulemper at overveje. En ting er dog sikkert: Plugins til en WordPress hjemmeside er et must for enhver virksomhed, der ønsker at øge den organiske trafik og den overordnede brugeroplevelse, sikre hjemmeside og i sidste ende køre flere leads, der konverterer. Husk dog også på at for mange plugins godt kan have en negativ effekt på din hjemmesides hastighed. Så undlad at installere plugins som du ikke er helt sikker på at du har brug for.

Det var lidt om de mest populære og bedste plugins til WordPress hjemmesider – selvom du måske ikke være netop disse plugins vi omtaler her, så giver de alle en funktionalitet som langt de fleste hjemmeside ejere vil få brug for.