HVAD ER LINKBUILDING?

Søgemaskineoptimering er opdelt i onpage og offpage optimeringer. Offpage optimering er i bund og grund linkbuilding – nemlig den praksis at skabe links ind til din hjemmeside. Denne proces anses som den sværeste del af søgemaskineoptimering – og med god grund.

Indgående links opfattes af Google og andre søgemaskiner, som en anbefaling af indholdet på siden. Google ønsker at levere relevante søgeresultater og folks anbefalinger betyder derfor meget i denne proces.

Der er mange teknikker til at skabe links til din hjemmeside, nogle mere lyssky end andre. I branchen opdeles linkbuilding derfor i de to nedenstående begreber:

Whitehat linkbuilding

Whitehat linkbuilding er den form for linkbuilding som holder sig indenfor de gældende retningslinjer fra Google. Whitehat linkbuilding handler i bund og grund om at skabe grobund for naturlig tilgang af links. Hertil kan være flere strategier. Alt lige fra gæsteblogging, til at lave godt indhold som folk gerne vil linke til eller dele med andre.

Blackhat linkbuilding

Blackhat linkbuilding er de mere lyssky teknikker, såsom spam i forskellige blogs og forummer. Til dette formål findes en række værktøjer, som ved få klik kan give dig tusindvis af links. Blackhat linkbuilding er dog ikke vellidt hos søgemaskiner som Google, og risikere derfor at blive straffet, i form af udelukkelse fra søgemaskinen – det kan koste rigtig mange penge for virksomheder, ikke at kunne findes på Google. Vi anbefaler at man på det kraftigste holder sig fra den slags linkbuilding.

Linkbuilding er vigtig for booste din autoritet på søgemaskiner og uden nok autoritet, så vil søgemaskinerne aldrig stole nok på dit indhold til at du bliver vist blandt de første resultater på en søgning.  Har du ikke selv mulighed for at skaffe de rigtige backlinks til din hjemmeside eller webshop, så overvej at kontakte et SEO bureau og høre om de kan hjælpe med opgaven.