Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding

Søgemaskineoptimering er opdelt i onpage og offpage optimeringer. Offpage optimering er i bund og grund linkbuilding – nemlig den praksis at skabe links ind til din hjemmeside. Denne proces anses som den sværeste del af søgemaskineoptimering – og med god grund.

Læs mere uddybende om Linkbuilding her.

Indgående links opfattes af Google og andre søgemaskiner, som en anbefaling af indholdet på siden. Google ønsker at levere relevante søgeresultater og folks anbefalinger betyder derfor meget i denne proces.

Der er mange teknikker til at skabe links til din hjemmeside, nogle mere lyssky end andre. I branchen opdeles linkbuilding derfor i de to nedenstående begreber:

Whitehat linkbuilding

Whitehat linkbuilding er den form for linkbuilding som holder sig indenfor de gældende retningslinjer fra Google. Whitehat linkbuilding handler i bund og grund om at skabe grobund for naturlig tilgang af links. Hertil kan være flere strategier.

Blackhat linkbuilding

Blackhat linkbuilding er de mere lyssky teknikker, såsom spam i forskellige blogs og forummer. Til dette formål findes en række værktøjer, som ved få klik kan give dig tusindvis af links. Blackhat linkbuilding er dog ikke vellidt hos søgemaskiner som Google, og risikere derfor at blive straffet, i form af udelukkelse fra søgemaskinen – det kan koste rigtig mange penge for virksomheder, ikke at kunne findes på Google.