SEO helt fra bunden – En nybegynder-guide

For et par måneder siden oprettede du et website, hvor du jævnligt lige siden har skrevet indlæg og artikler, med det formål at tiltrække nye besøgende. Desværre ser besøgsstatistikken stadig flad og demotiverende ud, og nu er du desperat for at få at vide, hvordan du hurtigt kan optimere dit website til at få flere besøgende fra søgemaskinerne. Den videnskab kaldes i daglig tale SEO, og den får du en meget ærlig og kortfattet guide til på dette website. Zoom ind og koncentrer dig, for nu skal du lære at søgemaskineoptimere.

Lektion 1 – få styr på dit website

I SEO starter man altid indefra. Du har ikke uendeligt mange forsøg til at gøre Googlebot og company lykkelige og glade, så det handler om, først at invitere dem, når dit website er så godt optimeret internt som det overhovedet kan være. Start med at tage brugervenlighedsbrillerne på, og se om du kan gøre dit site hurtigere og mere rent ved at fjerne gentagende elementer og lignende. Herefter etablerer du en fornuftig intern linkstruktur ved at linke internt mellem dine vigtigste sider. Etabler allerede her et internt hierarki hvor visse siders eneste funktion er at linke ind til andre.

Lektion 2 – inviter robotterne

Når dit website er ved at være gennemoptimeret, er du klar til at invitere søgemaskinernes indekseringsrobotter. Det er dem der bedømmer og dømmer dine sider og bestemmer, hvor de passer ind på de forskellige resultatsider. De kommer faktisk forbi jævnligt lige fra starten, men når du begynder at linkbuilde eksternt, går det pludselig stærkt. Her registrerer søgemaskinerne nemlig hurtigt at dit website bliver omtalt rundt omkring, og så gælder det ellers om at se vigtig nok ud til at fortjene al den opmærksomhed.

Lektion 3 – hemmeligheden er at det hele er meget simpelt

Uanset hvor meget folk forsøger at mystificere SEO for dig, er det hele faktisk meget simpelt. Alle større søgemaskiner – Google inklusive – benytter algoritmer som baserer sig på anbefalinger i form af links, og så længe det er tilfældet, går søgemaskineoptimering i korte træk ud på at skaffe så mange relevante og stærke anbefalinger til sit site som overhovedet muligt. Det bliver ganske vist sværere og sværere at manipulere algoritmerne, men det kan heldigvis stadig lade sig gøre at sminke sit website nok til at det virker meget vigtigt. Og så får man besøgende.

Lektion 4 – hvad er alternativet til SEO?

Hvis du ikke orker at bruge både tid, penge og energi på at søgemaskineoptimere dit website, kan du være helt rolig – der findes faktisk et alternativ. Hvis du bare har tid nok, vil din succes nemlig komme helt automatisk, hvis du bare bliver ved med at skrive godt indhold. Nutidens internet er lavet til at dele, så hvis du bare sørger for at gøre dit bedste hver gang, skal trafikken nok komme med tiden. Men det tager lang tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *