Open Source CMS og hvorfor det er det HELT rigtige for de fleste!

Open Source CMS systemer

Open Source CMS systemer er primært udviklet af en masse ”frivillige” udviklere, som kloden rundt bruger deres tid på at øve, samt demonstrere deres evner ved at arbejde i disse programmer. Derfor er de fleste versioner gratis, hvilket betyder, at man kan spare en masse penge på ”backend-delen” af ens hjemmeside.

Moduler til udskiftning af tekst, oprettelse af brugere, shopfunktion, sociale delingsmuligheder etc. Alt dette ligger klart til brug i forskellige variationer. Jeres udvikler kan dermed springe en masse kode arbejde over, hvilket betyder direkte besparelser på bundlinjen.

Konstant bevægelse

Fordi udviklingstimerne kommer af interesse, i modsætning til når en virksomhed betaler en medarbejder for det, opstår der på Open Source et mere dynamisk udviklingsniveau, hvor der udvikles døgnet rundt – dag, nat og i morgen.

Du skal derfor vælge Open Source

Du skal derfor vælge Open Source, når du vil have lavet din næste hjemmeside, da platformen den ligger på, løbende udvikles og optimeres til et bedre, mere brugervenligt, samt mere udvidet produkt i forhold til funktioner. Hvis du bygger alt op fra bunden, kan du være sikker på, at de udviklere du har betalt for det, ikke har samme produktivitetsniveau og ikke sidder frivilligt hver aften og finder på nye features til din hjemmeside.

Hvis du f.eks. støder på et lukket CMS system

Hvis du f.eks. støder på et lukket CMS system, som kun udbyderen har rettigheder til at udvikle i, er der stor sandsynlighed for, at deres primære formål med at have udviklet og udbudt et CMS system er at tjene penge. Løbende udvikling er lig med kost, og du vil derfor opleve, at der i et lukket CMS system er meget langt mellem opdateringerne og nye features.

Frihed til at vælge

Dette sidste punkt er i min optik den største grund til at afvige fra ny kodning fra bunden og især de lukkede systemer, som udbydes af flere danske webvirksomheder. Du bliver låst fast, og afgiver kontrollen til hvad du regner med er din ejendom. Her tænker jeg især på lukkede CMS systemer.

De fleste tænker ikke over dette som udgangspunkt

De fleste tænker ikke over dette som udgangspunkt, hvilket er naturligt hvis man ikke arbejder med webudvikling til hverdag eller har gjort sine egne bitre erfaringer. Køber du din hjemmeside hos nogen der udbyder et eget udviklet CMS, giver du dem samtidig monopol på det udviklingsarbejde, din virksomhed får behov for i perioden, hvor du er kunde hos dem.

Dette medvirker til, at de nemmere kan slække på den service, du som købende kunde har ret til. Derudover og meget væsentligt bliver priserne på videreudvikling typisk sat ualmindeligt højt, hvilket medvirker til, at mange oplever urimelige tidsestimater på meget simple udviklingsopgaver.

I Open Source CMS er der flere hundrede forskellige udviklere i Danmark

I Open Source CMS er der flere hundrede forskellige udviklere i Danmark, der kan arbejde videre på netop dit produkt. I tilfælde af utilfredshed med din nuværende udvikler / webbureau, kan man nemt skifte til en anden. Føler man, at den tilbudte pris er for høj, kan man få tilbud fra andre virksomheder, der ligeledes kan arbejde i det CMS system man har valgt.

Da konkurrencen på markedet er stor

Da konkurrencen på markedet er stor, er dette udelukkende en fordel for dig, som sidder på pengepungen, idet du kan være sikker på, at dem du bruger pengene på besidder et højt kvalitets- og produktivitetsniveau. Hvis du modtager for lav kvalitet og produktivitet fra din udvikler, er det nemt at udskifte denne til en der vil give dig netop det produkt og den service du forlanger.

Når du får udviklet en hjemmeside i Open source CMS

Når du får udviklet en hjemmeside i Open source CMS, er du ikke forpligtet til en enkelt udbyder. Derfor kan du vælge et af de gængse programmer, som f.eks. WordPress eller Joomla. Alsidigheden og fleksibiliteten ved Open source gør, at en masse andre udbydere nemmere kan redigere heri og dermed sikre dit fremtidige produkt.

Tilbage til forsiden her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *