Har du styr på den fundamentale på dit website?

Denne blogpost vil gennemgå nogle af de mest fundamentale ting på dit websted, som skaber grobund for god søgemaskineoptimering. Det handler om at overholde standarder og gøre det let for Google at crawle dit website.

Google Analytics og Webmasterværktøjer

Det kan give værdifuld indsigt i dine besøgendes adfærd på dit website og deres vej dertil, ved at bruge Google Analytics til sporing af de besøgende. Google Analytics kan vise dig hvilke søgeord de besøgende anvender for at finde dit website på søgemaskiner, hvilke websites der sender trafik til dig og hvor langt de kommer rundt omkring på dit website. Google Webmasterværktøjer er en service til webmastere, som viser hvilke fejl og mangler Googles indekseringsrobotter finder på dit website. Der ved har du en mulighed for at få dem rettet.

Sitemap

For at hjælpe Googles indekseringsrobotter med at finde alt indholdet på din side, laves et sitemap som linkes til fra alle sider. Ud over at hjælpe Google, er det også en god service til den besøgende, da de på den måde hurtigt kan finde vej til det indhold de søger. For yderligere at hjælpe Google, tilføjer du et XML sitemap på din Webmasterværktøjer konto. Så er du sikker på at Google kommer hele vejen rundt omkring dit website.

Validering

For at være sikker på at dit website bliver vist rigtigt både for søgemaskiner og besøgende, bør siden ikke have HTML fejl, døde links og tunge sider. Der er en række værktøjer som kan hjælpe dig gennem denne proces. Din HTML kode kan valideres ved hjælp af validatoren på http://validator.w3.org/. Få rettet de fejl der bliver fundet. Det før omtalte Webmasterværktøjer fra Google viser også hvilke fejl Google robotterne har fundet, hvilket ofte er links der ikke virker. Det sidste værktøj der kan anbefales at bruge er programmet Microsoft SEO Toolkit. Dette værktøj downloader hele dit websted og undersøger det generelt for alt, lige fra manglende META beskrivelser til duplicate content. Det anbefales at gøre dit website gennem dette program, og rette de fejl der bliver fundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *